marți, 30 iulie 2013

TOP - 15 Oameni cu puteri supranaturale!

    "Pe planeta noastră trăiesc 7 miliarde de oameni, iar la fiecare cinci zile se nasc încă un milion. În prezent, populaţia globului este de 10 ori mai mare decât acum 400 de ani." Aceasta era statistica în octombrie 2011 şi publicată pe site-ul Wikipedia. Din acest "univers", au fost 17 inşi, doar 17, cu puteri, calităţi sau aptitudini ce ţin mai degrabă de paranormal decât de excepţional. Nu ştiu şi nici nu comentez criteriile ce au stat la baza unui astfel de clasament, însă pe doi mi-am permis să-i descalific din materialul de faţă, argumentând astfel:
   1. Pe Claudio Pinto, probabil din Brazilia, nu-l puteam considera demn pentru poziţia a cincea, doar pentru că-şi holba ochii ca-n desenele animate şi să mai susţină că era darul său de la Dumnezeu pentru a face bani uşor.
   2. Ma Xiangang cică ar fi "imun la şocuri electrice". Aşa o fi, numai că îmi aduc aminte de tatăl unui fost coleg din şcoala generală, care, prin 1972, lucra la pompele de benzină ca electrician. Acele pompe erau alimentate cu tensiunea trifazică, de 380 volţi curent alternativ. Niciodată nu a folosit vreun aparat de control, cât de simplu, ci doar...degetele sale, dar nici aşa nu era suficient dacă nu-şi umezea mai întâi "aparatul de măsură şi control". La tensiunea de 750 Volţi, cea de la tramvaie, nu-şi mai băga degetele în gură, însă ţinea firele în mâini până săreau siguranţele din tablou.
   Aşadar, haideţi să trecem în revistă oamenii cu superputeri ai planetei, începând cu locul 15:

15. Daniel Tammet – Omul cu creier fenomenal

   Daniel Tammet s-a născut la 31 Ianuarie 1979 şi a fost al nouălea copil în familia sa. S-a născut şi a crescut în estul Londrei. La vârsta de 4 ani a suferit mai multe atacuri de epilepsie, de care a scăpat în urma unui tratament. Încă de mic a început să efectueze în minte calcule din ce în ce mai complexe. La 25 de ani a fost diagnosticat de către specialişti ai Centrului de cercetare a autismului de la Universitatea din Cambridge cu sindromul Aspenger, o formă rară de autism.
   Daniel Tammet face parte dintr-o categorie aparte a speciei umane: aceea a persoanelor cu aptitudini neobişnuite, incredibile (deşi dovedite) şi de neînţeles pentru ştiinţa modernă. Dacă ar fi înţelese, probabil că ar reprezenta un progres fabulos pentru om, presupunând că astfel de abilităţi ar putea fi cumva activate la fiecare dintre noi. Pentru a fi şi mai concreţi, sunt mai puţin de 50 de oameni pe planetă care intră în această categorie. Daniel Tammet este unul dintre cei mai remarcabili din acest grup exclusivist...

   Care sunt aptitudinile lui Daniel? Pe de-o parte uşurinţa uluitoare de a face mental calcule cu cifre uriaşe, fără efort şi fără greşeală, iar pe de altă parte abilitatea de a învăţa o limbă străină într-un timp care pentru omul obişnuit nu este suficient nici să se familiarizeze cu aceasta.
   Spre deosebire de alţi oameni cu aptitudini deosebite, Daniel Tammet este capabil să ofere explicaţii despre ceea ce se întâmplă în mintea lui atunci când, de exemplu, i se cere să dea răspunsul la următorul calcul mental: ridicarea la puterea a patra a numărului 37. Daniel afirmă că pentru el efectuarea calculelor, oricât de dificile, nu reprezintă, aşa cum este pentru noi ceilalţi, un efort mental, de multe ori copleşitor. Dimpotrivă, rezultatul îi este pur şi simplu oferit de creierul său, în formă vizuală. La început vede nişte scântei, care apoi prind formă. Aceste forme sunt transparente şi nu reprezintă foarte clar numerele pe care le reprezintă, dar Daniel ştie foarte bine care este semnificaţia fiecărei forme în parte.

14. Ben Underwood – Omul care vede fără ochi

   Ben Underwood s-a autoiniţiat în tainele ecolocaţiei pentru a se mişca prin lumea din jurul său.
   Ecolocaţia este ceea ce liliecii şi delfinii folosesc pentru a-şi găsi drumul prin întuneric, respectiv prin apă.
   Emit un sunet, aşteaptă ca ecoul să se întoarcă şi îl folosesc pentru a descifra, în funcţie de direcţie şi durată, poziţia, dimensiunea şi distanţa la care se află un obiect. Surprinzător, şi oamenii pot folosi ecolocaţia. Ea le este accesibilă în special celor orbi, deoarece durează foarte mult timp să stăpâneşti şi să ascuţi senzitivitatea faţă de sunetul reflectat. Dar este o tehnică şi se învaţă, nu o abilitate înnăscută. Pentru a naviga cu ajutorul ecolocaţiei, o persoană crează, voit, un sunet (cel mai frecvent loveşte încet cu bastonul) şi determină, în funcţie de ecoul creat, unde sunt poziţionate obiectele în jurul său. Cei bine iniţiaţi pot spune adesea unde se află un obiect, cât este de mare şi ce densitate are. Este şi cazul lui Ben Underwood, din SUA, care şi-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retină, la vârsta de numai trei ani, şi care se foloseşte de ecolocaţie în viaţa de zi cu zi cu un succes deosebit.


 13. Daniel Browning Smith – Băiatul de cauciuc

    Daniel Browning Smith este cel mai flexibil om din lume, recunoscut de Cartea Recordurilor, şi este poreclit "Omul de cauciuc".
   Daniel este actor, animator, contorsionist şi este cunoscut sub numele de Omul de cauciuc. Dealtfel, este cel mai flexibil om din lume. Faţă de alte persoane care reuşesc să îşi răsucească doar într-o singură direcţie corpul (în faţă sau în spate), Daniel poate foace rotiri în toate direcţiile. Acesta îşi poate disloca ambele braţe şi ambele picioare, poate face o răsucire de 180 de grade, ceea ce îi permite să îşi atingă partea dorsală cu nasul. Omul de cauciuc a intrat în Cartea Recordurilor pentru flexibilitatea sa şi a devenit unul dintre cei mai faimoşi contorsionişti din lume.


 12. Michel Lotito – Omul-Mănâncă Tot

    Michel s-a născut în 1950 şi e francez. Consumă tot: biciclete, televizoare, a ros şi... un avion de mici dimensiuni, ca să nu mai vorbim de pahare şi farfurii. El le dezmembrează pe toate şi apoi le mănâncă pe rând.
   Pentru avion a avut nevoie însă de doi ani, între 1978 şi 1980. De mic copil a început să toace lucruri din jur şi totul a devenit public şi organizat din 1966. Michel nu suferă de niciun fel de efect advers, chiar dacă unele materiale conţin şi substanţe considerate otrăvitoare. Se pare că pereţii stomacului sau sunt de două ori mai groşi decât ai unui om normal, iar acizii gastrici produşi sunt foarte puternici.


11. Dean Karnazes – Omul care poate alergă la nesfârşit 

   Dean Karnazes este faimos pentru că a alergat 50 de maratoane în 50 de zile consecutive, ba mai mult, a alergat fără oprire pe o distanţă de peste 560 de kilometri, în trei zile şi jumătate în care n-a dormit deloc. În 2007, Karzanes, care este şi scriitor, nu doar alergător de cursă lungă, a fost inclus de revista "Time" printre cei mai influenţi 100 de oameni din lume.
   Oamenii de ştiinţă care i-au studiat organismul au conchis că americanul are o rezistenţa ieşită din comun pentru că efortul pe care îl depune îi distruge mai puţin muşchii decât în cazul oamenilor obişnuiţi. Mai mult, de la un punct încolo, celulele musculare ale lui Karnazes devin imune la efort. Mai mult, cercetătorii au descoperit că maratonistul are o cantitate mai mare de sânge în sistemul circulator decât restul persoanelor şi că, în condiţiile în care ar reuşi să se hidrateze şi să se alimenteze în mod constant şi n-ar trebui să doarmă, americanul ar putea alerga la nesfârşit.


 10. Rathakrishnan Velu – Regele măselelor

    Un vegetarian din Malaezia a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a pus în mişcare o locomotivă şi şapte vagoane folosindu-se doar de forţa maxilarelor. Puţini malaezieni îi ştiu numele adevărat. Pentru ei, Rathakrishnan Velu este "Regele Dinte" şi asta pentru că maxilarele bărbatului au o forţă impresionantă.

   Greutatea totală urnită din loc de bărbat, cu ajutorul unui cablu subţire de oţel, a fost cu adevărat impresionantă: 297,1 tone.
"Habar n-am ce fel de pastă de dinţi foloseşte, dar sunt sigur că multe companii producătoare îl vor căuta de acum încolo pentru a le face reclamă produselor de igiena orală", a declarat Maximus Ongkili, reprezentant al Guvernului malaezian.


 9. Liew Thow Lin – Bărbatul magnet

   Liew Thow Lin, un pensionar de 70 de ani din Malaezia a ajuns senzaţia oraşului natal după ce a tras o maşină pe o distanţă de 20 de metri cu puterea lui magnetică. Bărbatul, cunoscut pentru capacităţile magnetice (tacâmuri lipite pe piept, fiare de călcat lipite pe braţe, etc) şi-a lipit o placă metalică pe piept, a agăţat un cârlig cu lanţ de ea şi a tras maşina pe o distanţă de 20 de metri. La vârsta de 70 de ani.





8. Kim Peek – Omul care n-a uitat nimic în viaţa lui

   Când a murit, în 2009, Kim Peek ştia pe de rost 12.000 de cărţi. Ca să vă faceţi o idee ce înseamnă asta, dacă aţi citi o carte în fiecare zi, v-ar lua mai bine de 32 de ani numai să citiţi volumele pe care Peek le-a memorizat.
   Unul dintre motivele pentru care Peek a reuşit să ajungă la această performanţă a fost faptul că era capabil să citească câte două pagini ale unei cărţi odată, fiecare cu câte un ochi. Potrivit savanţilor care l-au studiat, americanul a reţinut 98% din experienţele pe care le-a trăit, a fost geniu în cel puţin 15 domenii, precum muzica şi matematică, însă a avut judecata unui copil de cinci ani de zile.



7. Thai Ngoc – Omul care nu a dormit de 30 de ani


   Thai Ngoc, un vietnamez în vârstă de 68 de ani susţine că n-a putut dormi timp de 32 de ani în urma unei stări febrile căpătate în anul 1973.
   Timp de 11.700 de nopţi, Thai Ngoc a numărat şiruri nesfârşite de oi fără rezultat. Vietnamezul se ţine însă tare, reuşind să care de două ori pe zi câte 50 de kilograme de fertilizator pe o distanţă de 4 kilometri şi să se întoarcă teafăr acasă, conform spuselor soţiei sale. Actualmente, Ngoc locuieşte la fermă să de 5 hectare având grijă toată ziua de porci şi de găini. În afară de o mică disfuncţionalitate la ficat, medicii nu au reuşit să găsească nimic în neregulă cu sănătatea lui.

6. Isao Machii – Omul Matrix

   Japonezul Isao Machii a devenit faimos datorită reflexelor sale supranaturale şi a preciziei extraordinare cu care îşi coordonează mişcările.
   El poate tăia în două cu o sabie de samurai bile care se apropie de el cu o viteză de 50 de metri pe secundă. Astfel, samuraiul modern poate lovi lucruri care se mişcă prea rapid pentru a putea fi văzute, iar cercetătorii bănuiesc că ar fi vorba aici de o formă de percepţie extrasenzorială. Asemănarea cu cavalerii Jedi este evident


5. Tim Cridland – Omul care nu simte durerea 
     (vă scutesc de film, ca să nu vă stric ziua!)


   Tim Cridland din New York, SUA, susţine că e capabil să îşi anuleze senzaţia de durere. Această capacitate aparent supraomenească de a depăşi praguri de durere normale pentru un om este extraordinară, iar el şi-o demonstrează, de pildă, înţepându-se cu ţepuşe şi sângerând foarte puţin sau chiar deloc.
   Tim Cridland din New York, SUA, susţine că e capabil să îşi anuleze senzaţia de durere. Această capacitate aparent supraomenească de a depăşi praguri de durere normale pentru un om este extraordinară, iar el şi-o demonstrează, de pildă, înţepându-se cu ţepuşe şi sângerând foarte puţin sau chiar deloc.




4. Kevin Richardson – Omul care vorbeşte cu leii


   Kevin Richardson, zoolog şi specialist autodidact în comportamentul animalelor, poate comunica cu leii, leoparzii şi alte carnivore de talie mare.
   El nu le domină, ci le convinge. Metodele pe care le foloseşte sunt originale şi neobişnuite: iubire, înţelegere, respect, încredere şi intuiţie. Întocmai aşa cum o mamă îl înţelege pe copilul său, el cunoaşte personalitatea fiecărui animal cu care interacţionează. Încă de la vârsta de trei ani, Kevin a manifestat o preocupare deosebită faţă de animale, îngrijind greieri sub pat şi crescând un pui de pasăre. În adolescenţă a fost numit "Omul păsărilor din Orange Grove". Richardson a venit prima oară în contact cu leii în urmă cu 11 ani. El a avut şansa să se apropie de doi pui născuţi în captivitate pe care îi numeşte fraţii săi. Aceştia sunt acum maturi şi se numesc Tău şi Napoleon. A lucrat la Parcul Leului din Johannesburg, Africa de Sud, folosindu-şi relaţia specială cu prădătorii de talie mare în cadrul documentarelor şi reclamelor.


 3. Prahlad Jani – Omul care nu mai mănâncă şi nu mai bea nimic de 70 de ani


    Yoghinul Prahlad Jani, în vârstă de 83 de ani, a fost internat pentru o serie de analize care, speră medicii, să le dezvăluie noi secrete despre corpul uman. Bărbatul se află în spital sub supraveghere video 24 de ore din 24 şi nu a consumat nicio picătură de apă, nu a mâncat şi nu a mers la toaletă de când a fost internat. Ascetul susţine că la vârsta de opt ani a fost binecuvântat de o zeiţă şi de atunci trăieşte fără alimente.
   "Aceste observaţii vor aduce puţină lumină asupra supravieţuirii omului în condiţiile lipsei de apă şi hrană. Analizele vor ajuta la elaborarea unor strategii de supravieţuire în cazul unor catastrofe naturale, al unor condiţii extreme de stres sau al unor misiuni spaţiale pe Lună sau Marte", a declarat unul dintre specialiştii indieni."

 2. Wim Hof – Omul invulnerabil la frig


   Wim Hof a rezistat 72 de minute la Polul Nord, fiind îmbrăcat doar în pantaloni scurţi. Acesta susţine că îşi poate controla temperatura corpului utilizând o metodă tantrică folosită de călugării din Tibet.
   A înotat aproape 60 de metri în apă atât de rece încât i-ar ucide aproape instantaneu pe oamenii obişnuiţi. Olandezul îşi poate controla sistemul nervos vegetativ (numit şi autonom deoarece activitatea sa este involuntară în condiţii normale) şi reacţiile sistemului imunitar.

1. Matthew Manning - Omul cu puteri paranormale 

    Manning a ajuns în atenţia opiniei publice pentru prima dată în 1974, ca urmare a unei emisiuni de la BBC, cu titlul The Frost Interview (Interviul îngheţat).
   A provocat o adevărată senzaţie naţională făcând o demonstraţie de scriere automată – transcria mesaje de la morţi – în care diagnostica foarte corect bolile de care sufereau unele persoane din public. Dar pentru familia lui, pentru colegi şi foştii colegi de şcoală, această performanţa era puţin surprinzătoare în comparaţie cu demonstraţiile uimitoare pe care le făcuse în trecut.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.