joi, 26 septembrie 2013

Slavisa Pajkic - omul energetic

   Din postarea anterioară, cu cei 15 indivizi înzestraţi cu superputeri, eliminasem din start pe un altul, care se cam juca cu volţii. Nu mi s-a părut chiar din cale afară, amintindu-mi de tatăl unui fost coleg din şcoala generală. Ei bine, mulţumită unei prietene din mediul virtual, am intrat în posesia unui filmuleţ, cu un tip care, cred eu, s-a născut dintr-o mamă hidrocentrală şi un tată stâlp de tensiune.
   Slavisa Pajkic este un sârb din regiunea Pozarevac şi este este cunoscut sub numele de "Omul baterie", din pricina capacităţii sale uimitoare de a rezista la înalta tensiune, fără a fi rănit. Biba, după cum îi spun prietenii, spune că electricitatea nu are prieteni, singura excepţie fiind el. Şi-a descoperit capacităţile uimitoare pe când avea 17 ani, când a avut o experienţă incredibilă cu energia electrică. Tensiuni de peste 50 de volţi pot cauza niveluri deja periculoase când străbat corpul uman, mai ales la nivel muscular.  
   Cu toate acestea, Biba a stabilit în 1983 un prim record pentru Guinness Book, când s-a lăsat străpuns de o tensiune cu valoarea de 20.000 de volţi. Un al doilea record a fost stabilit în anul 2003, când a încălzit o ceaşcă cu plină cu apă la 97 de grade Celsius, într-un  minut şi 37 secunde. Cum? Evident, electric. Slavisa pretinde că poate fi un izolator, un conductor, un acumulator sau o sursă de încălzire, în funcţie de caz. Oamenii de ştiinţă au dat şi ei în fiert, fiind incapabili să găsească o explicaţie cât de cât aproximativă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.